Ирисова диагностика

ирисова диагностика

Какво е ирисова диагностика?

Иридологията, наречена още анализ на ириса или ирисова диагностика, е изследването на ириса (оцветената част от окото).

Ирисовата диагностика се състои в определяне здравословното състояние на даден човек или животно, чрез тълкуване на промените и оцветяванията в ириса.

Предимство на ирисовата диагностика е, че тя дава информация за цялостното здравословно състояние на пациента. Тъй като всички системи в организма са свързани, когато има нарушение в една от тях, се нарушават функциите и на други. Накратко, ирисът е карта на човешкото тяло.

Лявото око се отнеся към лявата половина на тялото, а дясното око – към дясната. Горната част на окото е свързана съответно с горната половина на тялото. Центърът на окото се отнася към стомаха и изобщо храносмилателната система, а другите органи са представени като концентрични пръстеновидни зони. Долната част на окото е свързана с краката и долната половина на тялото. Двойните органи (например бъбреците) са свързани и с двата ириса.

 

Доколко надежден метод е ирисовата диагностика?

Ирисовата диагностика не е съвършен метод, но той е достатъчно точен и обзорен, т.е. дава информация за всички органи и системи в тялото. Позволява откриване на заболявания в ранен етап и успешното им лекуване. Но ирисът не е лаборатория, така че диагностиката по него не замества кръвните изследвания.

Човешките очи са огледало…

Преди всичко окото и особено неговият ирис са огледало на здравето, като разкриват с подробности нашето физическо и физиологическо състояние.

С помощта на ирисовата диагностика, може да се констатират редица нарушения в организма и съответно да се изготви една пълна лечебна програма. Ирисовата диагностика често върви ръка за ръка с натурални лечения, включващи билки, билкови продукти, хранителни добавки, подходяща диета, почистващи процедури, а ако е необходимо масаж или практики от Източната медицина.

Природните продукти, а можем да ги наречем природни лекарства, правилно приложени, са много ефикасни и имат малко странични ефекти или нямат такива.

 

 

Фито  Консулт във социалните медии

магазин